Ombouwoperatie Spar naar Albert in volle gang

Ahold is bezig met het ombouwen van de overgenomen Spar-vestigingen in Tsjechië tot filialen van Albert. De eerste omgebouwde Albert-supermarkt heeft woensdag zijn deuren geopend.

In de supermarkten worden producten van onder meer Albert Quality, BASIC en Excellent Albert aangeboden. De keten probeert consumenten naar de omgebouwde vestiging te trekken door onder meer de prijzen van zijn brood, vlees en groenten tijdelijk met dertig procent te verlagen. Daarnaast krijgen consumenten die voor minimaal driehonderd Tsjechische kronen (tien euro) aan boodschappen aanschaffen een kookboek.

Ahold is sinds 1991 onder de naam Albert actief in Tsjechië. Ahold bereikte in maart overeenstemming met Spar over de overname van veertien supermarkten en 36 kleine hypermarkten in Tsjechië. Met ruim 330 winkels is Albert daarmee het grootste foodretailmerk van het land.

Met de overname was een bedrag van 5,245 miljard Tsjechische kroon (191,7 miljoen euro) gemoeid. De verliesgevende winkels realiseerden in 2013 een omzet van 437 miljoen euro. Binnen twee jaar zullen de supermarkten positief bijdragen aan het bedrijfsresultaat, verwacht Ahold.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!