ProCures stak geen eigen geld in Polare

Investeringsmaatschappij ProCures heeft boekwinkelketen Selexyz in 2012 met geleend geld gekocht. Tot aan het faillissement heeft de koper geen eigen geld in Selexyz en opvolger Polare gestoken. Dat laat curator Kees van de Meent weten aan het NRC Handelsblad.

Het overnamebedrag van 3,5 miljoen euro is volledig gefinancierd door ABN AMRO. In de periode tot het faillissement in februari dit jaar eiste ProCures zelf vergaande financiële inschikkelijkheid van andere partijen, stelt het dagblad. Distributeur CB werd bijvoorbeeld gevraagd een oude miljoenenschuld kwijt te schelden en de betalingstermijn op te rekken. Uitgevers moesten op hun beurt akkoord gaan met hogere inkoopkortingen en levering in consignatie.

Veel partijen dachten dat ProCures zelf investeerde. “Dumas heeft me laten weten dat ProCures niet investeert als er nog geen aandeelhouderswaarde is”, zegt Van de Meent over de mede-eigenaar van de investeerder. Paul Dumas zegt zelf geen uitspraken te doen over de financiering van Polare.

Polare moest volgens het ondernemingsplan na twee jaar winst maken. De nieuwe keten ging echter eerder dit jaar failliet, waarna veel winkels zelfstandig een doorstart maakten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!