Kahn wil via online naar miljard euro omzet

Het retailconcern van Roland Kahn behoeft niet langer duizend winkels om de ambitie van een miljard euro omzet te realiseren. “Van de komende vierhonderd miljoen euro kan tweehonderd miljoen via internet verdiend worden”, aldus de eigenaar van America Today, Coolcat, Sapph en MS Mode op het jubileumevent van RetailTrends Media.

De modeketens van de Excellent Retail Brands Group zetten nu gezamenlijk zo’n zeshonderd miljoen euro om. Eerder liet Kahn nog weten autonoom en via overnames de magische omzetgrens van een miljard euro te willen bereiken. De groei van onlineverkopen maakt dat volgens hem echter nog makkelijker. “We hoeven daarvoor niet langer winkeltje voor winkeltje te openen in landen als Duitsland.”

De miljoenenomzet uit onlineverkopen ziet Kahn vooral uit samenwerking met bestaande spelers komen. America Today en Coolcat beschikken weliswaar over een eigen webshop, maar de collecties zijn sinds februari dit jaar ook te verkrijgen op Wehkamp.nl. Met Sapph en MS Mode zijn deze modeketens inmiddels goed voor tien procent van de fashionomzet van Wehkamp, aldus Kahn.

De eigenaar stelt echter vraagtekens bij het verdienmodel van het online kanaal. “Vooralsnog lijken alleen investeerders geld te verdienen aan het internet. Kijk alleen al naar de winstmarges van Amazon.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!