Asda geeft Superdirect.com vervolg in Engeland

Asda gaat afhaalpunten openen die gebaseerd zijn op de techniek van het Nederlandse Superdirect.com. De Britse supermarktketen werkt namelijk samen met oprichters Peter Pompen en Henk Niemansverdriet, zo laat laatstgenoemde deze week weten.

Asda maakte maandag bekend de ambitie te hebben om de grootste online foodspeler van het Verenigd Koninkrijk te worden. Daarvoor breidt de retailer zijn click & collect-diensten met enkele honderden punten uit, waaronder met nieuwe drive-thru’s. Daarnaast moeten volgend jaar naar voorbeeld van Superdirect.com de eerste onbemande afhaalpunten van het land geopend worden.

“Het is een uniek systeem dat flexibel, duurzaam en betrouwbaar is, waardoor alle producten vers blijven”, legt Niemansverdriet uit. Het eerste afhaalpunt opende vorig jaar september zijn deuren in Eindhoven. Omdat grootaandeelhouder Sligro niet meer wilde investeren in het verliesgevende project, ging het afhaalpunt in mei dit jaar dicht.

Curator Corné Uijtdehaag meldde in het faillissementsverslag met enkele gegadigden te bekijken of een doorstart voor Superdirect.com mogelijk is. Asda laat nu weten dat het de Nederlandse ‘state of art’-technologie heeft gekocht. Of die technologie uit het faillissement is overgenomen, is niet bekend. De curator kan niets zeggen zolang de gesprekken nog lopen, laat hij weten aan RetailNews. "Ik ben nog altijd met een aantal partijen in gesprek. Dat kan twee weken, maar ook nog twee maanden duren."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends