Colruyt omarmt betalen met smartphone

Winkels van de Colruyt Group accepteren vanaf de eerste helft van 2015 betalingen per smartphone. Bij de webshops van dochterbedrijven Collishop, Dreamland en Dreambaby is mobiel betalen nu al mogelijk. Dat heeft het Belgische retailconcern bekendgemaakt.

Om te betalen moet de klant een QR-code of NFC-chip scannen aan de winkelkassa of op het scherm van zijn computer of tablet. De transactie moet vervolgens met een pincode bevestigd worden.

De Colruyt Group, dat onder meer de formules Colruyt, Okay en Spar Retail voert, maakt voor de betalingen gebruik van de SEQR-app van het Zweedse Seamless. De gebruiker van de app moet daarvoor eenmalig toestemming geven om bedragen af te laten schrijven van zijn bankrekening.

SEQR staat garant voor de betaling van de transactie, stelt het Belgische retailconcern. De gebruiker krijgt via de app onder meer een overzicht van alle betalingen.

Colruyt ziet meer mogelijkheden om de app in te zetten, zegt projectverantwoordelijke Michel Van Mello. Zo kunnen er in de toekomst aanbiedingen, kortingskaarten, klantenkaarten of vouchers aan gekoppeld worden. “Als dat massaal gebeurt, zou je op termijn kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak en zonder dikke portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!