'De Slegte kon faillissement Polare voorkomen'

De familie De Slegte heeft boekwinkelketen Polare failliet laten gaan door niet mee te werken aan het vertrek uit zijn Amsterdamse winkel. Dat laat Paul Dumas van investeerder ProCures weten aan NRC Handelsblad. De Britse modeketen Topshop wilde 1,8 miljoen euro sleutelgeld betalen voor het pand aan de Kalverstraat, waar de familie De Slegte eigenaar van was.

Polare huurde het pand van de familie De Slegte, maar wilde voor de 1,8 miljoen euro van Topshop graag plaatsmaken. Daarmee kon de retailer namelijk de rekening van 2,4 miljoen euro bij distributeur CB ophoesten, stelt Dumas. De familie vertraagde de deal met Topshop echter door een zogenoemde due diligence te eisen, waarbij onder meer de staat van het pand en vergunningen worden onderzocht. “Dat sloeg helemaal nergens op”, aldus Dumas. “Dat pand zou casco opgeleverd worden, daar viel niets aan te due diligencen.”

De familie De Slegte wilde Dumas echter niet meer tegemoetkomen dan strikt noodzakelijk, schrijft het NRC Handelsblad. Het sleutelgeld had Polare van de ondergang kunnen redden, denkt ook curator Kees van de Ment. Het akkoord met Topshop was volgens hem na bestudering van het e-mailverkeer tussen Dumas en de familie ‘op een haar na rond’.

Dumas denkt dat de leveringsstop van CB, die vlak voor het afronden van de deal plaatsvond, de familie tot de vertragingstactiek heeft gebracht. CB-directeur Hans Willem Cortenraad noemt dat echter ‘heel onwaarschijnlijk’. De leveringsstop uistellen was volgens hem geen optie vanwege de betalingsachterstand van Polare, waarbij hij rekening moet houden met zijn eigen stakeholders. "Dan is het niet aan CB om analyses te maken of scenario’s te bedenken over wat dit voor ProCures kan betekenen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!