IKEA gaat zonnepanelen verkopen

IKEA introduceert vanaf eind oktober in alle Nederlandse vestigingen systemen voor zone-energie. Dat heeft ceo Peter Agnefjäll maandag bekendgemaakt. Geld en tijdgebrek belemmeren volgens hem veel consumenten om duurzamer te leven. “Daarom is IKEA vastbesloten om meer betaalbare en praktische oplossingen te bieden voor zoveel mogelijk mensen.”

De vestiging in Haarlem gaat als eerste de systemen verkopen. Het aanbod bestaat uit complete systemen, inclusief advisering, installatie, online monitoring van het rendement en garantie. IKEA werkt hiervoor samen met het energiebedrijf Hanergy. In de zomer van 2015 moet het assortiment in alle filialen in ons land beschikbaar zijn.

Daarnaast wil de woonretailer dat per 2020 alle kunststof in IKEA-producten volledig gemaakt is uit gerecyclede grondstoffen of biomaterialen. “Het is ons doel uitsluitend gebruik te maken van hernieuwbare energie”, aldus Agnefjäll. “Al het hout en katoen dat we gebruiken moet eveneens volledig afkomstig zijn van duurzame bronnen.” Met de overstap naar kunststof dat gerecycled is of akomstig is uit biomaterialen denkt IKEA jaarlijks 700 duizend ton minder kooolstofdioxide uit te kunnen stoten.

Sinds september vorig jaar biedt IKEA al in Groot-Brittannië zonne-energie aan. De komende anderhalf jaar wordt het aanbod naast Nederland in zeven andere landen geïntroduceerd, waaronder in Zwitserland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!