Media Markt introduceert videowall en drive-in

Media-Saturn heeft in het Duitse Ingelstadt een nieuw winkelconcept voor Media Markt gepresenteerd. In de nieuwe filialen worden het online en offline winkelen sterk met elkaar verbonden. Zo zijn de winkels voorzien van een enorme touchscreen videomuur, waarop klanten door alle zestigduizend producten kunnen navigeren, en is er een drive-in waar online of telefonische bestellingen kunnen worden opgepikt.

Het moederconcern wil hiermee inspelen op de sterke groei en concurrentie van etailers zoals Amazon, zo schrijft Reuters. “Grote winkels en lage prijzen zijn niet langer een garantie voor succes”, aldus coo Wolfgang Kirsch. “Ons nieuwe winkelconcept is gebouwd op het principe om de online en offline wereld met elkaar te combineren en een winkelbeleving te creëren die de veeleisende consument van vandaag inspireert.”

Hoewel de online verkopen slechts zeven procent van de totale verkopen bedekken, bekijkt zeventig procent van de Media Markt-klanten volgens Kirsch producten eerst online, voordat ze in de winkel worden aangeschaft. Met de videomuur geeft Media Markt zijn klanten, naast het assortiment dat fysiek in de winkel aanwezig is, toegang tot vijftienduizend extra producten. Ook is er in de winkels gratis wifi en zijn er oplaadpunten voor smartphones.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!