Spar sluit begin 2016 zijn distributiecentrum in Alkmaar waardoor een groot deel van de 124 werknemers zijn baan verliest. Dat heeft de supermarktketen donderdag bekendgemaakt. 

De logistieke activiteiten worden na de sluiting in het dc in Waalwijk geïntegreerd. De centrale afdelingen servicebureau en bouwkunde en winkelinrichting verhuizen eveneens naar Waalwijk, terwijl de afdeling export naar verwachting in Noord-Holland blijft. Het dc telt 124 werknemers. Verhuizen is voor de meeste werknemers ‘geen optie’, zegt algemeen directeur Sjaak Kranendonk. “We gaan ons inzetten om zoveel mogelijk mensen van werk naar werk te begeleiden.”

De sluiting van het logistiek centrum wordt versneld doordat de vloer geheel vervangen moet worden. Daardoor is besloten om het aflopende huurcontract eerder te beëindigen, aldus Spar. Daarnaast moet de integratie van de logistieke activiteiten in Waalwijk een kostenbesparing opleveren, die naar eigen zeggen nodig is om de dalende omzetten op te vangen. Bij de bouw van het dc werd al rekening gehouden met een mogelijke samenvoeging van de logistieke activiteiten. Daardoor kan met beperkte investeringen het gehele logistieke proces vanuit Waalwijk plaatsvinden, stelt de supermarktketen.