Spar pakt dagplanning aan

Spar zorgt met een automatische analyse van klantbehoefte op dagbasis voor een efficiëntere supplychainplanning. Doordat de vraagpatronen van consumenten automatisch worden herkend, heeft de supermarktketen naar eigen zeggen minder out of stocks, een lagere voorraad en minder derving.

Spar integreerde hiervoor de Slim4-software van ontwikkelaar Slimstock met het ERP-systeem DIS Retail en het warehousemanagementsysteem Locus. De servicegraad is daarmee tot 99,5 procent verbeterd, stelt supplychainmanager Edwin Brekelmans. “Naast een betere schapbeschikbaarheid in de winkels hebben we nu meer grip op de derving en rotatiesnelheid in onze dc’s.” Daarnaast is de supermarktketen in staat om rond feestdagen als Kerst zijn voorraad tijdig op- en af te bouwen.

Spar levert vanuit zijn dc’s in Alkmaar en Waalwijk dagelijks producten aan circa vijfhonderd winkels. In het zomerseizoen worden ongeveer honderd recreatiewinkels van de dagelijkse boodschappen voorzien. Beging 2016 sluit het dc in Alkmaar, waarna de logistieke activiteiten volledig in Waalwijk worden geïntegreerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!