Starbucks opent filiaal voor zakelijke consument

Starbucks heeft vrijdag een vestiging geopend in het kantorencomplex The Base bij Schiphol. In dit onlangs herontwikkelde complex van 36 duizend vierkante meter zijn daarnaast een restaurant en kinderopvang gevestigd.

De koffieketen bedient een andere markt dan met de zes overige filialen in de terminal van Schiphol , zegt general manager Jan Willem Hilbron van HMSHost Schiphol Airport. “Vanuit The Base zullen we vooral te maken hebben met een zakelijke doelgroep.” De vestiging is daarom alleen van maandag tot en met vrijdag tussen zeven uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds geopend.

Onlangs opende Starbucks aan de A2 bij Breukelen in samenwerking met Shell zijn eerste Starbucks retail store. Daarnaast is de keten bezig met het selecteren van mogelijke volgende locaties voor zijn retail stores in ons land. De uitbreiding van de aanwezigheid in onder meer Nederland via licensed partners is onderdeel van de groeistrategie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zei director licensed stores Arjan Oudejans destijds. “Door deze samenwerking kunnen we aan de groeiende verwachtingen van consumenten voldoen en een nieuwe standaard zetten voor on-the-go koffie.”

De Amerikaanse koffieketen lanceert daarnaast binnenkort met Starbucks Express en Starbucks Reserve twee nieuwe formats. Met Starbucks Reserve in New York mikt de retailer vanaf begin 2015 op forensen die snel geholpen willen worden. Daarnaast openen vanaf december dit jaar achthonderd tot vijftienhonderd vestigingen van Starbucks Reserve, die het luxe segment moeten bedienen. Hier gaan bijvoorbeeld koffiecursussen plaatsvinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!