Dronebezorging en 12x sneakerstores

De bezorgdienst van DHL per drone en twaalf inspirerende sneakerstores kwamen afgelopen week voorbij op social media.

Amazon gaf eerder dit jaar al beelden vrij van zijn eerste testvlucht met drones voor de bezorging van pakketten. DHL gaat de onbemande vliegtuigjes nu ook daadwerkelijk inzetten. De bezorgdienst gaat tests houden waarbij de zogenoemde parcelcopter onder meer medicijnen aflevert op het Duitse Waddeneiland Juist.

In de wekelijkse Facebook-rubriek 12x kwamen afgelopen week een dozijn sneakerstores voorbij. Nadat in een eerdere serie winkels van Converse, Puma en Waffles voorbijkwamen, gaven dit keer winkels van Sneakerboy, Titolo en Camper het fotoalbum kleur.

Na zusterbedrijven Blokker en Big Bazar is ook Leen Bakker vernieuwd. Geen schreeuwerig rood-blauw beeldmerk meer, maar een 'fuchsia huis'. Op Facebook een foto van de eerste vernieuwde vestiging. Verder aandacht voor store design van brillenwinkel Conradt in het Duitse Mosbach.

Nederlandse consumenten hebben in de eerste zes maanden van dit jaar 6,58 miljard euro besteed aan ruim 53,4 miljoen internetaankopen, onderzocht Thuiswinkel.org. Naar verwachting komen de totale onlinebestedingen dit jaar uit op 13,5 miljard euro. Onder meer hoeveel onlineshoppers er zijn en het gemiddelde bedrag dat in webshops wordt besteed, is in deze infographic op Pinterest te vinden.  

Miss Etam heeft onlangs in de Nieuwe Haagse Passage de eerste vestiging volgens een nieuw concept geopend. Een historisch moment, vindt commercieel directeur Mireille van der Sprong. “Den Haag was de eerste stad waar Etam Groep na de Tweede Wereldoorlog weer een winkel opende.” Deze video van de winkelopening biedt een inkijkje in het nieuwe winkelconcept waarin online en fysiek volgens de retailketen beter worden geïntegreerd.  

Verder onder meer storedesign van de foodretailer Cannings Free Butchers Range uit Melbourne en de zogenoemde Estimotestickers, die elk object geschikt maken voor beacons. 

Volg RetailTrends Media ook op Facebook en Pinterest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!