Microsoft opent eerste flagshipstore

Microsoft opent zijn eerste flagshipstore aan Fifth Avenue in New York in de buurt van een Apple Store. Hiermee wil de technologiegigant zijn voetafdruk binnen retail vergroten en meer controle krijgen over de shopping expierence van zijn klanten, zo schrijft The Wall Street Journal.

Het gerucht van een flagshipstore van Microsoft aan Fifth Avenue deed sinds afgelopen zomer de ronde en is maandag bevestigd. Aan de aankondiging van de komst van de vestiging gaan volgens het concern vijf jaar van plannen maken vooraf. “Hiermee bereiken we een doel dat we vanaf de eerste dag hadden”, zegt corporate vice-president David Porter van Microsoft retail stores. “We moesten alleen wachten op de juiste locatie, die we nu gevonden hebben.” 

De flagshipstore moet ‘veel meer worden dan een gewone Microsoft Store’, aldus Porter. De winkel moet een ‘ervaringsgerichte ruimte’ zijn, waarbij hij geen verdere details verstrekte. De reguliere vestigingen van Microsoft beschikken over onder meer laptops en smartphones en een helpdesk waar klanten met technische vragen terechtkunnen. Wanneer de flagshipstore zijn deuren opent, is nog niet bekend. 

Sinds 2009 heeft Microsoft 104 fysieke winkels geopend in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico, terwijl er voor de aanstaande feestdagen nog tien vestigingen op de planning staan in Amerika en Canada. Daarnaast komen er mini-winkels van Microsoft in zeshonderd winkels van elektronicaketen Best Buy. Apple beschikt over 254 winkels in de Verenigde Staten. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends