Autodealers vaker de dupe van diefstal

Het aantal schadeclaims na diefstal van onderdelen bij autodealers is in de eerste zes maanden van dit jaar verdubbeld. Dat stelt verzekeraar Bovemij. In het eerste halfjaar kreeg de verzekeraar tussen de 2,5 en drie miljoen euro aan claims binnen, terwijl dat in voorgaande jaren één tot anderhalf miljoen euro per halfjaar was.

De totale schade ligt volgens senior riskmanager Paul Hermans van Bovemij tweemaal zo hoog. “Wij bedienen de helft van de markt. Bij ons komen wekelijks twee tot drie meldingen binnen. Dan heb je het over minstens tien auto’s die per melding zijn opengebroken”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Criminelen ontvreemden vaker onderdelen zoals velgen en airbags, omdat die geen serienummer hebben. “Een auto stelen is veel moeilijker geworden. Maar velgen of koplampen heb je zo meegenomen.” In Australië is inmiddels met een registratiesysteem voor losse onderdelen geïntroduceerd. In Europa is dat nog niet het geval vanwege de kosten en het papierwerk dat daarmee gemoeid is. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit werkt naar eigen zeggen aan een plan om gestolen spullen uit de markt te krijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!