Rocket Internet onderuit na beursgang

Het aandeel Rocket Internet is na de beursintroductie bijna twaalf procent lager geëindigd dan de introductieprijs. Het aandeel van het moederconcern van onder meer Zalando dat bij de introductie 42,50 euro kostte, sloot donderdagavond op 37,61 euro.

Al snel na de opening van de beurs zakte het aandeel, om na een korte opleving weer lager te sluiten. Beleggers waren bij Zalando dat een dag eerder de gang naar de beurs maakte, ook terughoudend. De waarde van aandelen van de etailer daalde na een voortvarende start al snel. Uiteindelijk sloten ze met 21,48 euro net onder de introductieprijs van 21,50 euro.

De beursintroducties van de Duitse ondernemingen doen denken aan een bubble, stelt fondsmanager Corné van Zeijl van vermogensbeheerder Actiam. "Dit is een hype, maar ik wil er wel bij opmerken dat hypes altijd langer duren dan je denkt. De zeepbel van eind jaren negentig knapte uiteindelijk pas in 2000." Hij is sceptisch over het vernieuwende vermogen van Zalando en Rocket Internet. “Ze kopiëren wat anderen doen. Daar is niets unieks aan.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!