HEMA verliest vertrouwen van beleggers

Beleggers nemen al afscheid van de drie obligatieleningen van HEMA die op de Luxemburgse beurs staan genoteerd. De waarde van de obligaties is drie maanden na de introductie flink gedaald, meldt De Financiële Telegraaf.

HEMA gaf in juni obligaties uit voor zijn herfinanciering, waardoor de retailer verplicht is zijn kwartaalresultaten te publiceren. Zo maakte HEMA donderdag bekend in het eerste halfjaar 52,3 miljoen euro verlies te hebben gedraaid. Mede als gevolg van die cijfers is de koers van de drie leningen in drie maanden gezakt van 100 naar twee op 88 en één op 79.

De beursgang was volgens oprichter Ron Boer van Het Effectenhuis Commissionairs een wanhoopspoging van de winkelketen. “Ik denk dat het bedrijf geen financiering meer bij de banken kon krijgen”, zegt hij. “Toen is de top gaan kijken of beleggers de schuldpositie van HEMA van ruim zevenhonderd miljoen euro konden overnemen.”

Die beleggers zijn volgens Boer vanwege de recente financiële resultaten van HEMA bang dat ze hun geld niet meer terugkrijgen. Ze waren echter gewaarschuwd door kredietbeoordelaar S&P, dat de obligaties een rating van B+ gaf. “Dat betekent een hoog risico.”

De koersdaling wordt volgens Boer ook veroorzaakt door de negatieve stemming op de obligatiemarkten. De daling wordt echter niet volledig door die stemming verklaard, stelt analist Corné van Zeijl van SNS Asset Management. “Een scherpe daling als deze heb ik nog niet eerder meegemaakt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!