Walmart opent snelle afhaalsupermarkt

Walmart heeft deze week zijn eerste supermarkt geopend waar klanten alleen boodschappen kunnen afhalen. Klanten van deze zogenoemde Walmart Pickup-Grocery kunnen hun bestelling nog dezelfde dag afhalen.

De vestiging bevindt zich in Betonville, in Walmarts thuisstaat Arkansas. De afhaalsupermarkt beschikt over zo’n tienduizend producten, die via de website van de Amerikaanse retailer zijn te bestellen. De klant moet aangeven wanneer hij de boodschappen wil ophalen, waarbij hij zowel voor dezelfde dag als een later tijdstip kan kiezen.

Wanneer de klant op de afgesproken tijd bij het afhaalpunt komt moet hij zijn naam en ordernummer invoeren bij een kiosk. “Binnen enkele minuten komt er een medewerker die de boodschappen tot in de auto bezorgt”, laat een woordvoerder weten aan Internet Retailer. De medewerker laat de producten eerst zien, zodat de klant er ook nog voor kan kiezen om een item te vervangen.

Walmart heeft voorlopig nog geen plannen om de afhaalsupermarkt naar andere locaties te brengen, zegt zij. Het doel is volgens de zegsvrouw om van de proef in Betonville te leren. Eind oktober startte Walmart al met het thuisbezorgen van boodschappen in Denver, terwijl het sinds dit jaar mogelijk is om de online bestelde boodschappen in die supermarkt nog dezelfde dag af te halen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!