Twintig winkels van BoerenBond zijn de afgelopen weken omgebouwd naar een filiaal van Welkoop. Daarbij zijn zowel de gevel als uitingen in de winkel veranderd, laat een woordvoerder van moederconcern Agri Retail weten aan RetailNews.

Agri Retail had tot vorig jaar een franchiseovereenkomst met BoerenBond Retail. Meer dan zeventig BoerenBond-winkels werden na de opzegging ondergebracht in de organisatie van De IJsvogel Holding, dat tevens de formule Pets Place voert. Agri Retail ging verder met ruim twintig BoerenBond-winkels en probeerde via de rechter te verbieden dat zijn voormalige partner die formulenaam mocht blijven gebruiken. De Gelderse rechtbank concludeerde echter dat Agri Retail rechthebbende van het merk is, maar dat een verbod onevenredige schade zou opleveren voor BoerenBond Retail.

De IJsvogel Groep is inmiddels eigenaar van het merk BoerenBond geworden, waardoor Agri Retail nu zelf afscheid neemt van de formulenaam. “We zijn nog in afwachting van de laatste twee franchisenemers”, aldus de woordvoerder over de verbouwingen.

Welkoop bestaat na de samenvoeging over 154 vestigingen door het hele land. De formule positioneert zich tussen een tuincentrum, dierenspeciaalzaak en bouwmarkt in. Om de uitbreiding onder de aandacht te brengen krijgt iedere 154e klant van donderdag tot en met zaterdag zijn aankopen gratis mee naar huis.