'Retailers blijven discrimineren met babymelkpoeder'

Mensen met een Aziatisch uiterlijk worden nog altijd gediscrimineerd bij het kopen van babymelkpoeder. In totaal zijn er nieuwe elf meldingen bekend bij antidiscriminatiebureaus, meldt de NOS.

Twee van de elf meldingen hebben betrekking op Kruidvat, dat vorig jaar evenals Etos al berispt werd door het College voor de Rechten van de Mens. Ook supermarktketens als Dirk, PLUS, C1000, EMTÉ, Albert Heijn en Jumbo zouden klanten nu gediscrimineerd hebben. In alle gevallen kregen mensen met een Aziatisch uiterlijk geen babymelkpoeder mee, of minder dan dat ze wilden kopen.

De meldingen zijn het topje van de ijsberg, denkt Predrag Vitkovic van het regionale antidiscriminatiebureau RADAR. Hij wijst daarvoor op wetenschappelijk onderzoek, waaruit blijkt dat acht op de tien voorvallen van discriminatie niet wordt gemeld. “Als we daarbij optellen dat ondanks alle media-aandacht, de oordelen van het College voor de Rechten van de Mens en de beloofde beterschap van de betrokken winkelketens dit soort praktijken nog steeds plaatsvinden, dan is het een hele kwalijke zaak.”

De organisatie wil dat de overheid actie onderneemt tegen de bewuste winkelbedrijven. Daarvoor gaat RADAR de meldingen onder de aandacht brengen van het kabinet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!