Macintosh krijgt nog miljoenen van Halfords

Voormalig eigenaar Macintosh Retail Group heeft nog miljoenen euro’s tegoed van de failliete winkelketen Halfords. Bij de managementbuy-out in juni van vorig jaar werd namelijk een kredietfaciliteit van 9,5 miljoen euro verstrekt, zo laat het retailconcern dinsdag weten.

Macintosh beschikt naar eigen zeggen over zekerheidsrechten op de bezittingen van Halfords. Die vordering staat bij het concern achter onder meer Scapino, Manfield en Kwantum in de boeken voor 6,4 miljoen euro. De curatoren gaan nu aan de slag om deze bezittingen te gelde te maken om zo onder meer Macintosh tegemoet te komen.

Macintosh Retail Group zette Halfords drie jaar terug in de etalage, maar wist twee jaar lang geen koper voor de winkelketen te vinden. Uiteindelijk werd Halfords vorig jaar voor een euro verkocht aan algemeen directeur Peter Jan Stormmesand, die afgelopen vrijdag het faillissement moest aanvragen. De curatoren onderzoeken nu in hoeverre een doorstart mogelijk is voor de winkelketen.

De verkoop van Halfords maakte onderdeel uit van de herstructurering van Macintosh, dat wil uitgroeien tot een puur schoenenbedrijf. Eerder verkocht Macintosh bijvoorbeeld al BelCompany aan Vodafone, terwijl ook formules als Superconfex, Piet Klerkx, Stoutenbeek en GP Décors de afgelopen jaren onderdeel uitmaakte van het beursgenoteerde concern. Momenteel staat woonwinkelketen Kwantum in de etalage.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!