'Praxis en Formido uit de etalage'

Investeringsmaatschappijen Cinven, KKR en Permira zien mogelijk af van de verkoop van het Nederlandse retailconcern Maxeda. De tot dusver ontvangen biedingen vallen de eigenaren namelijk tegen, melden vier bronnen aan persbureau Bloomberg.

Maxeda is in ons land actief met de formules Praxis en Formido. Daarnaast opereert het concern in België en Luxemburg met de doe-het-zelfketens Brico en Plan-It. In totaal beschikt Maxeda over 376 vestigingen in de Benelux.

Maxeda is sinds 2004 in handen van de drie private-equity partijen, die destijds meer dan twee miljard euro voor het concern neerlegde. Sindsdien werden verschillende elektronica- en fashionformules verkocht, waaronder HEMA, V&D, de Bijenkorf, Hunkemöller en MS Mode.

De huidige eigenaren denken nog achthonderd miljoen euro te vangen voor de vier resterende formules, die vorig jaar goed waren voor 1,3 miljard euro omzet. Het laatste bod dat deze week binnenkwam lag echter dichter bij de zeshonderd miljoen euro, laten de bronnen weten aan Bloomberg. Onder de bieders waren CVC Capital Partners, voormalig eigenaar van C1000, en Sun Capital, eigenaar van V&D. Ook Pamplona Capital Management zou interesse in de doe-het-zelfwinkels hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!