CBL komt met nieuwe training tegen winkelcriminaliteit

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft een nieuwe onlinetraining voor supermarktmedewerkers gelanceerd. De training ‘Oog voor Veiligheid’ moet werknemers handvatten bieden tegen overvallers en winkeldieven.

Medewerkers leren tijdens de training winkeldiefstal op een klantvriendelijke manier tegen te gaan en gezamenlijk de veiligheid in en om de winkel te vergroten, aldus de brancheorganisatie. 
Naast trainingen biedt het CBL supermarkten protocollen en wordt elk jaar in week 41 de week van de veiligheid georganiseerd om de preventie van winkelcriminaliteit onder de aandacht te brengen van supermarktmedewerkers.

Winkelcriminaliteit blijft een probleem voor supers, stelt manager personeel en organisatie Jules van Well van de brancheorganisatie. “Het aantal overvallen op supermarkten is teruggedrongen tot onder de honderd per jaar, maar het ermee gepaarde gaande geweld levert nog altijd trauma’s en uitval op.”

De brancheorganisatie stimuleert daarom elektronisch betalen om te zorgen dat eventuele overvallers zo min mogelijk contant geld buitmaken. Jaarlijks vinden ruim één miljard pintransacties bij supermarkten plaats, maar met name bij kleine bedragen valt nog winst te behalen, aldus het CBL.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!