Nederlanders betalen drie miljoen keer contactloos

Sinds de uitrol van contactloos betalen begin 2014 hebben consumenten drie miljoen keer contactloos afgerekend. Dat heeft Detailhandel Nederland maandag bekendgemaakt op basis van cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie verrichte de drie miljoenste contactloze pinbetaling van dit jaar in het kader van de Week van de Veiligheid. Deze campagneperiode met het thema ‘minder cash, wel zo veilig’ duurt tot 12 oktober.

Inmiddels zijn er bijna zeven miljoen betaalpassen en smartphones in omloop die geschikt zijn voor contactloos betalen. Bij retailers staan 47 duizend betaalautomaten voor deze vorm van afrekenen. Zestig procent van alle betalingen in de winkels wordt volgens Detailhandel Nederland nog contant gedaan. Drie op de vier transacties onder de tien euro gebeurt met contant geld.

Contactloze of elektronische betalingen bevorderen de veiligheid in winkels, zegt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg. “Het contante geld en daarmee de potentiële buit in winkels neemt er door af.” De materiële schade door pinfraude is volgens hem gedaald naar 640 duizend euro in de eerste helft van dit jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!