Breukhoven: ‘Ik heb bijna alles verloren’

Oprichter Hans Breukhoven heeft naar eigen zeggen de onderkant van de hel gezien na het faillissement van Free Record Shop. Dat laat hij weten in een interview met De Financiële Telegraaf. “Zonder zielig te willen doen, ik heb een flinke tik gekregen, net als veel samenwerkers.”

Free Record Shop werd in mei vorig jaar voor de eerste keer failliet verklaard. Onnodig, vond Breukhoven destijds. Na het faillissement kwam hij dagelijks in de winkels om de moed voor een doorstart hoog te houden. De curator wees hem er echter op dat hij er niet meer mocht komen, omdat hij vanwege het faillissement niet langer eigenaar van Free Record Shop was. “Toen heb ik tegen hem gezegd: ‘Hoe wil je me hier weg krijgen dan. Ga je de politie sturen?’”

Breukhoven heeft vervolgens een sabbatical genomen om tot zichzelf te komen. Tegenwoordig beschikt hij nog over een kleine telefoonmaatschappij en vijf sportscholen in Londen. Daarnaast werkt hij aan een boek over ‘de geweldige jaren bij Free Record Shop’.

Van het geld uit de sportscholen kan hij niet leven, laat hij weten. De afgelopen periode heeft hij bijna alles verloren. “Ik kan rondkomen van mijn spaarcentjes, maar ik kan zo geen honderd worden. Ik verwacht wel dat er volgend jaar weer een geldstroom op gang komt.”

Breukhoven kreeg in de beginjaren van Google de kans om te investeren, maar zag niet hoe het bedrijf geld kon verdienen door gratis informatie weg te geven. Nu is Google dankzij adverentie-inkomsten het machtigste bedrijf ter wereld, stelt hij. “Ik snap er helemaal niks van.” Ook Amazon en Zalando verdienen volgens hem geen geld. “Misschien ben ik te ‘old school’.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!