Slimme betaalpas gelanceerd in de VS

De Plastc Card is afgelopen week geïntroduceerd in de Verenigde Staten. De kaart heeft een e-ink scherm en kan bestaande betaal- of bonuskaart toevoegen, waardoor het werkt als tussenpersoon voor bestaande kaarten. De kaart heeft een NFC-chip voor contactloze transacties en ondersteunt ook pin en magneetstrip betalingen.

Alle kaartgegevens staan in een 128 bit encryptie op de kaart, die via bluetooth samenwerkt met een iOS- of Android-smartphone. De kaart kan niet gebruikt worden wanneer deze niet met een smartphone is verbonden. Om gebruikers hierop te attenderen krijgen zij een waarschuwingsbericht toegestuurd. De verbinding herstellen doen zij vervolgens middels een unieke code.

De Plastc Card kost 155 dollar en is nu al te bestellen. De levering start echter pas in de zomer van 2015.

Het is niet de eerste keer dat een partij de betaalkaart tracht te vernieuwen. Zo is er Coin, ontwikkelt door ex-PayPal werknemer Kanishk Parashar. Coin vervangt naast Visa en MasterCard ook bonus- en spaarkaarten. Deze pas oogt als een normale bankpas, maar heeft een klein scherm die naam, veiligheidscodes en een overzicht van al je betaalkaarten toont. Nieuwe kaarten toevoegen kan via de Coin-app, door de kaart langs een minilezer te halen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!