Betaalterminals winkelketen Kmart gehackt

Het betaalsysteem van de Amerikaanse warenhuisketen Kmart is gekraakt. Dat heeft Sears Holding, het moederbedrijf van Kmart laten weten. De IT-afdeling van de retailer constateerde de hack op 9 oktober en heeft deze weten te verwijderen.

Volgens veiligheidsexperts waar Kmart mee werkt, is het betaalsysteem na de hack voorzien van een bepaalde vorm van malware. Deze is niet opgemerkt door het antivirussysteem van de retailer. Ondanks dat Kmart het virus snel heeft gevonden, denkt men dat er toch klantgegevens van betaalkaarten zijn ontvreemd.

Om zijn klanten gerust te stellen biedt Kmart hen een gratis kredietmonitoringsysteem. Dit systeem wordt aangeboden aan alle consumenten die tussen 1 januari 2014 en 9 oktober 2014 aankopen hebben gedaan bij de retailer.

Hackers braken eerder dit jaar in bij Target, Home Depot en Neiman Marcus. Target werd hierbij het zwaarst getroffen. De retailer kampt tot nu toe met 150 miljoen dollar aan kosten als gevolg van de inbraak. In totaal zijn er gegevens van veertig miljoen klanten gestolen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!