Macintosh hoopt op doorstart Halfords

Macintosh Retail Group heeft een voorkeur voor een doorstart van voormalige dochteronderneming Halfords. Het retailconcern heeft namelijk zekerheden op de bezittingen van de winkelketen als waarborg voor de terugbetaling van de lening van 9,5 miljoen euro, die bij een voortzetting van de activiteiten meer waard zijn. Dat heeft Macintosh vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De waarde van het pandrecht wordt bij een doorstart van Halfords geschat op tien miljoen euro. Bij een faillissement is de waarde weliswaar lager, maar volgens Macintosh ‘nog steeds substantieel’.

De verstrekte lening van 9,5 miljoen euro is in de boeken van Macintosh inmiddels afgewaardeerd tot 6,4 miljoen euro. Hoewel Halfords zijn voormalige eigenaar nog steeds het volledige bedrag verschuldigd is, is er bij elke euro boven de 6,4 miljoen euro sprake van een positief resultaat voor Macintosh. Daarnaast levert iedere euro die Macintosh ontvangt als terugbetaling een positief casheffect op en een verbetering van de netto schuldpositie van het concern.

De lening van 9,5 miljoen euro voorzag volgens Macintosh in voldoende solvabiliteit en liquiditeit om het businessplan van de nieuwe eigenaar en algemeen directeur Peter Jan Stormmesand te laten slagen. Hij moest afgelopen vrijdag echter het faillissement aanvragen, omdat de aanpak niet leidde tot voldoende herstel. De winkels van Halfords zijn in afwachting van een mogelijke doorstart nog altijd geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!