Belegger zint op mega-outlet bij Zevenaar

Belegger Solidiam wil in Zevenaar een outletcentrum bouwen dat drie keer zo groot is als het bestaande plan voor de Spoorallee bij de A12. Solidiam is bereid om een outlet met een netto-winkeloppervlak van 32 duizend vierkante meter te realiseren, schrijft De Gelderlander.

In een later stadium kan daar nog 9.500 vierkante meter aan worden toegevoegd. Solidiam wil 94 miljoen euro investeren in het winkelcentrum. De belegger is tevens eigenaar van het terrein dat aan de rand van het Zevenaarse stadscentrum ligt. Naar verwachting trekt het koopjesgebied jaarlijks twee tot vier miljoen toeristen en levert het een omzet van 92 miljoen euro op. Lokale winkeliers en horeca kunnen volgens Solidiam van het outletcentrum profiteren door onder meer een groot horeca- en foodplein in Zevenaar.

De gemeente Zevenaar werkt met projectontwikkelaar Stable aan een outletcentrum vlakbij de A12, dat in 2018 geopend moet worden. Ondanks protesten van winkeliers, de provincie Gelderland en nabijgelegen gemeenten wil Zevenaar de bouw doorzetten. De komst van een outlet is volgens de gemeente een ‘enorme versterking van de lokale economie’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!