Spar plaatst meer afhaalkluizen van De Buren

Supermarktketen Spar breidt de samenwerking met afhaalcentrum De Buren verder uit. Nadat er sinds vorig jaar bij wijze van proef afhaalkluisjes bij het filiaal in Wageningen staan, komen er nu gekoelde en ongekoelde kluizen op het hoofdkantoor van Spar.

De afhaalkluizen op het hoofdkantoor in Waalwijk zijn in eerste instantie bedoeld voor medewerkers van Spar. Zij kunnen hun boodschappen online bestellen bij de vestiging van Spar in het nabijgelegen Dussen en laten afleveren in de nieuwe afhaalkluizen. Wanneer de boodschappenservice aanslaat worden de kluizen ook beschikbaar voor medewerkers van andere bedrijven op het industrieterrein in Waalwijk.

Daarnaast zijn Spar en De Buren voornemens om afhaalpunten in andere supermarkten te plaatsen. Het afhaalcentrum beschikt momenteel over ruim vijftig afhaalkluizen en verwacht dat dit aantal de komende periode flink zal toenemen. Zo zet De Buren ook in op een samenwerking met e-commercepartners. Klanten van Zwerfkei Outdoor & Travel Centre kunnen hun online orders voortaan afhalen bij een afhaalpunt van De Buren, terwijl er gesprekken worden gevoerd met andere mogelijke partners.

De Buren is niet de enige speler in Nederland die afhaalkluizen plaatst. Zo kijken logistiek dienstverleners DHL en PostNL naar de mogelijkheden om meer punten te openen, terwijl Last Mile Logistics onlangs in Tilburg begon met de uitrol van zijn pakketautomaten. Het bedrijf mikt op 750 afhaallocaties in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!