Sligro staakt strijd tegen megasuper Jumbo

Sligro Food Group gaat niet in hoger beroep in de zaak tegen de vergunning voor de megasuper van Jumbo in Veghel. Dat laat een woordvoerder weten aan het Brabants Dagblad. De rechter oordeelde vorige maand dat de gemeente de vergunning voor Foodworld terecht heeft verleend.

Een hoger beroep zou de uitspraak niet veranderen en het proces alleen vertragen, aldus de zegsman. “En dat willen we niet. Daarvoor zijn we te veel ondernemer.”

Noordkade Ontwikkeling BV kan nu snel door met de plannen voor het ‘culinaire pretpark’ in de thuisstad van zowel Sligro als Veghel. Het pand moet voor de bouwvak van volgend jaar geopend worden.

Sligro Food Group had een rechtszaak aangespannen omdat de vestiging andere ondernemingen de kop zou kosten. Daarnaast zou de infrastructuur van Veghel niet berekend zijn op de komst van een dergelijke winkel. Jumbo heeft volgens de rechter echter via een effectanalyse aangetoond dat er voldoende marktruimte is voor de winkel. Hoewel de vestiging kan leiden tot omzetvermindering bij andere supermarkten, wordt de krimp gecompenseerd door de extra bezoekers die de winkel trekt.

De megasuper wordt de derde Foodmarkt van Jumbo. De eerste werd vorig jaar maart geopend in Breda, de tweede volgt eind dit jaar in Amsterdam. In de Foodmarkt in Veghel zal het ambacht meer centraal staan, zo liet directeur supplychain Karel de Jong onlangs al weten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends