Fietswinkels vrezen komst van belevingscentrum

Fietsendealers uit onder meer Amerongen, Ede en Wageingen zijn sceptisch over de komst van belevingscentrum De Fietser. Fabrikant Accell Group van onder meer Batavus en Sparta wil het Fiets Experience Centre in de zomer van 2015 openen in Ede, meldt De Gelderlander.

In het centrum in de fabriekshal van voormalig kunstvezelbedrijf Enka zullen geen fietsen worden verkocht. Fietsenwinkels uit de omgeving zijn echter bang dat ze minder geld krijgen voor fietsen die consumenten bij De Fietser bestellen en via dealers worden geleverd. Eigenaar Robert Schut van fietsenwinkel Maxstein heeft daarom een protestbrief ingediend tegen de bestemmingsplanwijziging waardoor detailhandel mogelijk wordt.

Accell Group wil met De Fietser inspelen op de veranderende marktomstandigheden, stelt algemeen directeur Wouter Jager. Het centrum wordt volgens hem niet de directe concurrent van lokale fietsenwinkels. “Als we alleen maar een verkoophal zouden willen neerzetten, zouden we dat wel elders doen”, stelde hij bij een bijeenkomst.

De fabrikant kan de fietsenwinkels echter geen beloftes doen, stelt hij. Hij benadrukt echter dat het centrum moet leiden tot een omzetverhoging voor alle stakeholders. “En ja, wij hopen ook dat de margedruk daalt.” Binnenkort besluit de gemeente Ede of De Fietser zich in de voormalige fabriekshal mag vestigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!