Primera wil boek- en kantoorwinkels binden

Primera verwacht veel aanwas vanuit de boek- en kantoorbranche na het sluiten van een overeenkomst met Blz. Winkels met een bovengemiddelde omzet in boeken nu ondersteuning op het gebied van inkoop, een online aansluiting met distributeur CB en advies op het gebied van marketing. Vorig jaar sloot Primera al een overeenkomst met Quantore voor de levering van kantoorartikelen.

De winkelketen beschikt inmiddels over ruim 460 aangesloten ondernemers. Primera wil de komende jaren verder groeien naar meer dan vijfhonderd winkels, liet commercieel directeur Gert van Doorn onlangs al weten in FaceRetail.

Met zijn oorspronkelijke pijlers (tabak, wenskaarten, loterijen, tijdschriften) is groei alleen nog mogelijk door marktaandeel te winnen, zegt hij nu. “Verbreding was dus een absolute must.” In de afgelopen jaren is er volgens de winkelketen meer interesse vanuit de boek- en kantoorbranche gekomen.

In gesprekken met potentiële ondernemers was de invulling rondom het boek- en kantoorassortiment een belangrijk onderwerp, zegt hoofd acquisitie en projecten Carl Damen. “Wanneer nieuwe ondernemers zich aansluiten bij onze formule zullen wij op basis van de verwachtingen uit het vestigingsonderzoek kritisch kijken naar welke leverancier het beste past bij de winkel.”

Bekijk het FaceRetail-interview met Gert van Doorn op onze YouTube-pagina.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!