Office Depot schrapt honderden banen in Europa

De Amerikaanse winkelketen Office Depot is van plan om 1100 Europese banen te schrappen. Dat blijkt uit een document dat de retailer bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft ingeleverd.

Het Europese hoofdkantoor van Office Depot staat in Venlo, terwijl de retailer eveneens over een groot distributiecentrum in Zwolle beschikt. In totaal zijn er zo’n duizend mensen in ons land werkzaam voor Office Depot.

Op het hoofdkantoor is volgens bestuurder Jan Haagmans van FNV Bondgenoten in juni al een reorganisatie ingezet. Daarbij zouden meer dan honderd banen verdwijnen, zegt hij tegen 1Limburg. Daarvoor is een sociaal plan opgesteld door de directie en de ondernemingsraad. Of deze reorganisatie onderdeel uit maakt van de nieuwste aankondiging, is niet duidelijk.

Office Depot is bezig met een herstructurering om weer winstgevend te worden. In het eerste halfjaar schreef de winkelketen een verlies van 190 miljoen dollar (149 miljoen euro), drie keer zoveel als een jaar eerder. Office Depot wil zijn organisatie nu inrichten op basis van activiteiten in plaats van landen.

Deze reorganisatie moet eind volgend jaar zijn afgerond en zou Office Depot circa 120 miljoen dollar kosten. Uiteindelijk moet het een kostenbesparing van jaarlijks negentig miljoen dollar opleveren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!