Moederconcern Wehkamp weer in de etalage

De eigenaren van RFS Holland Holding hebben zakenbankiers de opdracht gegeven om de waarde en potentiële kopers van het concern te bepalen. Dat meldt De Financiële Telegraaf.

RFS is eigenaar van e-commercespelers Wehkamp, fonQ.nl en Create2Fit. In 2012 zette het concern zichzelf ook in de etalage. Ahold zou destijds één van de geïnteresseerde partijen zijn geweest, maar het Zaanse concern koos uiteindelijk voor een overname van bol.com.

Nu wordt Amazon door interne bronnen genoemd als mogelijke koper, meldt Het Financieele Dagblad. Een beursgang zou geen optie zijn. Het concern laat weten niet te reageren op speculaties.

RFS heeft over de eerste helft van dit jaar een omzetplus van zeven procent geboekt, waarmee de omzet op 353 miljoen euro uitkwam. De nettowinst was 21 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2013 en bedraagt naar verluidt circa dertig miljoen euro. Daarnaast introduceerde het concern Wehkamp vorige week in België.

Ceo Patrick Kerssemakers van fonQ.nl verwacht dat Amazon binnen enkele weken zijn intrede doet op de Nederlandse markt, zei hij eerder deze maand tijdens het TMA Jaarcongres. Alleen retailers die inzetten op hun onderscheidend vermogen kunnen volgens hem overleven. “Uiteindelijk blijven er twee tot vier grote partijen over, die zeventig procent van de e-commercemarkt in handen hebben. De rest wordt ingevuld door nichespelers”, aldus Kerssemakers.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!