HelloFresh rolt zondagbezorging landelijk uit

HelloFresh bezorgt zijn boxen voortaan ook op zondag aan klanten door het hele land. In maart startte de online boodschappendienst al met de gratis bezorgdienst in de Randstad. Daarmee was HelloFresh naar eigen zeggen de eerste dienst in de Europese online foodmarkt die gratis op zondag aan huis bezorgde.

Een woordvoerder liet destijds al weten de ambitie te hebben om de bezorgdienst in het weekend landelijk uit te rollen. Voorheen bezorgde HelloFresh zijn boxen met recepten en bijpassende ingrediënten alleen op maandag- en dinsdagavond. In de Randstad kunnen klanten er nu ook voor kiezen om hun box op zaterdag bezorgd te krijgen, laat zij nu weten.

Klanten kunnen zelf het bezorgmoment kiezen, zegt oprichter Maartje Frederiks van HelloFresh Nederland. “Anders dan bestaande bedrijven zoals PostNL, leveren wij niet op het moment dat het ons uitkomt, maar wanneer de klant het wil.” Voor de bezorging maakt HelloFresh gebruik van het eigen landelijk netwerk van gekoeld transport.

HelloFresh is opgericht in 2012 en laat naar eigen zeggen zien dat de markt van online boodschappen winstgevend te maken is. De totale Europese omzet vervijfvoudigde vorig jaar naar 14,2 miljoen euro, zo bleek onlangs uit cijfers van investeerder Rocket Internet. Winstcijfers zijn niet bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!