Corio stoot mogelijk winkelvastgoed af

Corio wil mogelijk enkele winkelcentra van de hand doen. Dat zegt ceo Laurent Maurel van vastgoedfonds Klépierre in Het Financieele Dagblad, zonder daar dieper op in te willen gaan. Corio is in ons land eigenaar van onder meer Hoog Catharijne in Utrecht en Alexandrium Shopping Center in Rotterdam.

Klépierre neemt Corio over voor de som van 7,2 miljard euro. Daarmee ontstaat een vastgoedconcern met een portefeuille van 182 winkelcentra in zestien Europese landen. Het Franse vastgoedfonds wil van zijn winkelcentra een ‘exceptioneel theater’ maken, aldus Morel. Voor de kleinere en regionale winkelcentra van Corio is dat lastig, erkent hij. “Niet alle winkelcentra verdienen ook deze aanpak.” Klépierre kijkt hierbij kritisch naar het groeipotentieel van een winkelcentrum, onafhankelijk van de grootte. “Als een winkelcentrum niet groeit, moet het inderdaad verkocht worden.”

Samen zijn Corio en Klépierre goed voor meer dan 21 miljard euro. Na de integratie van beide partijen richt Klépierre zich op groei door nieuwe overnames of het aankopen van nieuw vastgoed. “Het is zeker niet de bedoeling om zo groot te blijven als we nu zijn”, aldus Morel. Hoewel hij bezorgd is om het economische klimaat, gelooft hij dat groei mogelijk is. “Gezien onze grootte en expertise kunnen wij de beste winkelcentra kopen en de beste retailers aantrekken zoals Primark.”

Reacties 1


Annemie Broens 21 apr, 19:52

Goededag mijn naam is Annemie en ik heb MS
Probeer sinds kort winkelwagen muntjes te vergaren
Nu heb ik ereen gezien met uw naam Corion erop
Nu hoop ik dat u mij er 1 of 2 zou willen schenken
Alvast hartelijk dank
A broens
Houtmanplantsoen 26
5151NC Drunen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!