Ook voorzitter Tesco weg om boekhoudschandaal

Richard Broadbent legt zijn functie als voorzitter van Tesco neer vanwege de boekhoudkundige onregelmatigheden die onlangs aan het licht kwamen. Dat heeft de supermarktketen donderdag bekendgemaakt. Eerder legden al acht andere leidinggevenden hun functie neer als gevolg van het boekhoudschandaal.

Wanneer Broadbent precies opstapt, is nog niet bekend. Hij is naar eigen zeggen bezig zijn opvolging in goede banen te leiden. “Mijn besluit zal het bedrijf helpen een streep te zetten onder het verleden”, stelt hij.

Na meldingen van een interne klokkenluider maakte Tesco in september bekend dat de winstprognose te hoog was ingeschat. Uit onderzoek van accountantskantoor Deloitte blijkt de opgeblazen winstprognose 263 miljoen pond (332 miljoen euro) te hoog te zijn, waar in september nog van 250 miljoen pond werd uitgegaan. De top van de supermarktketen moet zich verantwoorden bij het Britse parlement. Het zogenoemde BIS-comité dat de zaak onderzoekt, start mogelijk een uitgebreider onderzoek waarin ook andere Britse supermarktretailers worden doorgelicht. Tesco is met een marktaandeel van 29 procent de grootste supermarktketen van het land. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends