Drie weken na de opening heeft de Markthal in Rotterdam een miljoen bezoekers getrokken. De eerste overdekte markt van Nederland kan op veel belangstelling van consumenten uit binnen- en buitenland rekenen. Dat de bezoekersaantallen zo vlug oplopen is voor zowel het bestuur als de ondernemers van de Markthal een verrassing.

“De inschatting vooraf was dat de Markthal 4,5 tot 7 miljoen bezoekers per jaar zou trekken”, aldus centre director Maarten van Lier. “Dat we na drie weken al op een miljoen zitten overtreft onze stoutste verwachtingen.” Ook ondernemers zijn opgelucht. “Het is toch spannend met zo’n nieuw concept. Je weet van tevoren gewoon niet wat je moet verwachten”, aldus Max Klok van Bakkerij Klok.

Bezoekers kunnen in de Markthal terecht voor zowel reguliere versproducten als exclusieve producten, zoals verse truffels of gemberbloemen. De Markthal is zeven dagen per week geopend en biedt in totaal ruimte aan 96 versunits, acht restaurants en twintig foodwinkels. Het concept kent een grote verscheidenheid aan verschillende keukens, culturen en ondernemers.