Nederland telt vierhonderd afhaalpunten voor boodschappen

Het aantal afhaalpunten van Nederlandse supermarkten is in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Consumenten kunnen inmiddels op ruim vierhonderd locaties terecht om hun boodschappen af te halen. Dat meldt Distrifood op basis van de gegevens van tien grote supermarktketens.

Spar beschikt met zo’n 85 afhaalpunten over de meeste in Nederland, terwijl EkoPlaza met tachtig afhaalpunten ook hoog op de lijst staat. Net als supermarktketens als DEEN en Hoogvliet heeft de biologische supermarktketen alle winkels voorzien van een afhaalpunt in de winkel. Spar werkt momenteel aan de uitrol van zijn online bestelservice.

Alleen Albert Heijn beschikt over standalone pick-up points. Jumbo bouwt momenteel ook aan zijn eigen losstaande afhaalpunten in onder meer Waalwijk en Tilburg, maar die zijn nog niet in gebruik. Daarnaast ziet de Veghelse supermarktketen vooral toekomst in afhaalpunten bij supermarkten.

Albert Heijn beschikt inmiddels over 25 eigen afhaalpunten, nadat de supermarktketen in november 2012 de dienst introduceerde. Franchisers exploiteren daarnaast nog eens 29 afhaalpunten. Het tempo van de Zaanse supermarktketen blijft echter achter bij concurrenten als Hoogvliet, dat een jaar later begon en inmiddels op 55 locaties over zogenoemde Klik & Klaar-locaties beschikt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!