DA schrapt per direct 41 banen

Drogisterijketen DA schrapt 41 voltijdbanen op het servicekantoor en het distributiecentrum in Zwolle. De reorganisatie is noodzakelijk voor het voortbestaan van de formule, laat een DA-woordvoerder weten in een eerste reactie aan RetailNews.

Het personeel is donderdag ingelicht over de maatregel die per direct ingaat. De gesprekken met hen vinden vanaf vandaag plaats. Volgens de zegsvrouw hebben de strubbelingen met de franchisenemers niets met de maatregel te maken. Afgelopen zomer zegden meer dan vijftig zelfstandig DA-ondernemers hun samenwerking met DA Retail op uit onvrede over een nieuwe winkelformule van de drogisterijketen en de daarbij behorende ombouw. De vertrekkende franchisers sloten zich aan bij onder meer D.I.O. en Pour Vous.

Eerdere kostenbesparingen hadden volgens de retailer onvoldoende resultaat om inkomsten en uitgaven weer in balans te brengen. Sinds 2008 ziet DA zijn omzetten teruglopen door marktontwikkelingen en een daling van het aantal aangesloten zelfstandig ondernemers. “We zitten in een zeer concurrerende markt, met spelers als Kruidvat, Etos, Action en Budget Store. Daar hebben we met deze reorganisatie een antwoord op.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!