Lidl-personeel voert opnieuw actie

Werknemers van het distributiecentrum van Lidl in Tiel bieden distributiemanager Berry van Woerkom maandag een petitie aan waarin ze om betere arbeidsomstandigheden vragen. Met zeventig handtekeningen heeft meer dan de helft van de werknemers de petitie getekend, stelt FNV Handel. 

Het personeel eist onder meer verbetering van de veiligheid op de werkvloer en betere roulatie van de werkzaamheden. Daarnaast wil men dat de contracten voor Poolse werknemers in hun moedertaal worden opgesteld. Ook het voice picking-systeem baart de werknemers zorgen. Bij dit systeem krijgen ze via een koptelefoon opdrachten met een robotstem. Ter controle moeten zij op dezelfde monotone toon antwoorden in hun microfoon. Het systeem kent volgens het personeel veel storingen en veroorzaakt lichamelijke klachten. De werknemers willen een onderzoek naar deze klachten.

Eerder dit jaar kwamen werknemers van het dc in Heerenveen ook in actie voor betere arbeidsomstandigheden en een onderzoek naar het voice pickingsysteem, terwijl ook vrachtwagenchauffeurs bij dat dc hun werk neerlegden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!