Neiman Marcus lanceert visuele zoekfunctie

Warenhuisketen Neiman Marcus heeft zijn app voorzien van de zogenoemde Snap.Find.Shop.-functionaliteit waarmee gebruikers foto’s kunnen uploaden van gewenste producten. Snap.Find.Shop. werkt middels een visuele zoekfunctionaliteit die de foto vergelijkt met beelden uit het assortiment van de retailer.

Enkele minuten na het uploaden van de afbeelding ontvangt de gebruiker een melding waar zij het product kunnen vinden in de webwinkel van Neiman Marcus. Mocht de retailer het product niet verkopen, dan worden soortgelijke alternatieven getoond die wel in het assortiment zitten. De app werkt vooralsnog alleen voor handtassen en schoenen, maar wordt in de toekomst uitgebreid. 

Met de functionaliteit wil Neiman Marcus inspelen op de behoefte van jonge consumenten die veel online winkelen. “Snap.Find.Shoot. zorgt ervoor dat consumenten producten vinden die zij ergens op internet of op straat hebben gezien”, aldus chief marketing officer Wanda Gierhart van de warenhuisketen. “Hierdoor hoeven zij niet eindeloos te zoeken maar worden zij direct op weg geholpen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!