GAMMA opent eerste stadswinkel

GAMMA opent woensdag in Amsterdam zijn eerste winkel volgens een nieuw concept. Met de compacte winkel aan de Tetterode-Promenade speelt de doe-het-zelfketen in op ‘de kleine klus’. Dat laat een woordvoerder van GAMMA weten aan RetailNews.

GAMMA zit vooralsnog vooral met grote vestigingen buiten stadscentra gevestigd. De nieuwe winkel verschilt in dat opzicht van zijn ‘grote broer’, aldus de woordvoerder. “Het is meer te vergelijken met een winkel van Blokker.” Klanten kunnen volgens haar bij de stadswinkel terecht wanneer ze bijvoorbeeld iets zijn vergeten mee te nemen bij de vestiging in het buitengebied.

Met de opening van de stadswinkel volgt GAMMA onder meer het voorbeeld van IKEA, dat eerder dit jaar in Hamburg zijn eerste winkel in een stadscentrum opende. De woonwinkelketen beschikt daar over achttienduizend vierkante meter vloeroppervlak, zo’n twintig procent minder dan een gebruikelijke vestiging. Hoeveel kleiner de vestiging van GAMMA is, is nog onduidelijk. Het concept GAMMA Compact wordt woensdag gepresenteerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!