Whole Foods promoot beleid met technologie

Supermarktketen Whole Foods heeft zijn flagshipstore voorzien van digitale displays waarop de retailer zijn inkoopbeleid onder de aandacht brengt. De Amerikaanse formule verkoopt met name biologische producten.

Het meest opvallende element zijn de grote schermen die de retailer in het Whole Foods Café heeft opgehangen. Deze tonen een Instagramfeed met afbeeldingen en video’s die geüpload worden vanaf zes omliggende boerderijen. Deze boerderijen leveren de producten aan de flagshipstore van Whole Foods. De foto’s en video’s op de feed tonen de producten gedurende verschillende momenten in het productieproces. 

Op andere plaatsen in de winkel staan digitale spiegels die voorbijgangers aansporen om in drie verschillende houdingen voor de spiegel te gaan staan. De spiegel geeft hen vervolgens tips op gezonde voeding, vitamines en proteïnes. Tot slot zijn de schappen met specialiteiten als kazen en wijnen voorzien van tablets. De tablets geven achtergrondinformatie over de producten en helpen consumenten bij het maken van smaakcombinaties.