Corio wil Leidsche Rijn Centrum nog kleiner

Corio wil dat de gemeente Utrecht forser ingrijpt in de plannen voor het winkelgebied van Leidsche Rijn. De aangekondigde verkleining is volgens de vastgoedeigenaar een stap in de goede richting, maar niet de oplossing van het probleem.

Wethouder Kees Geldof wil enkele duizenden vierkante meters aan winkelruimte schrappen, waarmee het gebied verkleind wordt tot zo’n 32 duizend vierkante meter. De gemeente wil winkelruimte eerst voor andere doeleinden gebruiken om er in een later stadium alsnog winkels te vestigen. Twee jaar terug werd het centrum al ingeperkt van 47 naar 38 duizend vierkante meter.

Bij de planvorming werd uitgegaan van honderdduizend inwoners, terwijl momenteel zo’n dertigduizend mensen in de Utrechtse wijk wonen. Corio, projectontwikkelaar ASR en brancheorganisatie INretail vrezen voor leegstand in het winkelcentrum, dat momenteel al in aanbouw is.

Burgemeesters en wethouders erkennen dat het online winkelen, mobiliteit en het patroon van vrijetijdsbesteding sinds de planvorming ingrijpend zijn gewijzigd. De gesprekken tussen de marktpartijen en de gemeente Utrecht over verdere aanpassingen lopen nog, laten woordvoerders van ASR en Corio weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!