Fietsenwinkels zien vraag flink stijgen

Veel consumenten schaffen nog net voor het einde van de fietsregeling via hun werkgever een fiets aan. De regeling waarmee werknemers belastingvrij een fiets kunnen kopen, verdwijnt per 1 januari en maakt plaats voor de zogenoemde werkkostenregeling.

Nationale Fiets Projecten (NFP) is gespecialiseerd in de verkoop van fietsen via de voordelige constructie en zag het aantal aanvragen in oktober met zestig procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2013. September kende al een plus van 25 procent. Directeur Bob Dijksma voorziet voor de novembermaand een verdere toename. “We hebben al extra personeel moeten inhuren om alle aanvragen te kunnen verwerken”, zegt hij tegen NOS.

Ook Fietsenwinkel.nl ziet het aantal verkochte fietsen stijgen. Daarnaast stellen veel consumenten vragen over het verdwijnen van de regeling, laat ceo Bastiaan Hagenouw weten. Hoewel Fietsenwinkel.nl met werkgevers nieuwe afspraken maakt om binnen de aanstaande werkkostenregeling voordelige fietsen aan te bieden, verwacht de webwinkel een halvering van het aantal fietsen dat op deze manier wordt gekocht.

De huidige vraagexplosie heeft waarschijnlijk als gevolg dat volgend jaar met een dip begint. “Nu de speciale regeling er nog is, moet ik echt gaan pieken”, zegt eigenaar Chris Jacobs van een Profile-fietsenwinkel in Heerenveen. “De eerste maanden van volgend jaar zullen moeilijk worden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!