Jumbo opent webwinkel op Jumbo.com

Jumbo heeft vandaag een webwinkel gelanceerd waar klanten circa twintigduizend artikelen kunnen bestellen. Op Jumbo.com beschikt de keten naar eigen zeggen over het grootste online supermarktassortiment van ons land.

De webwinkel is 'een mijlpaal', laat algemeen directeur Frits van Eerd weten. De supermarktketen kondigde de lancering dinsdag al aan door in het hele land borden te plaatsen waarop indirect werd verwezen naar de komst van Jumbo.com. 

Klanten kunnen bij hun bestelling aangeven of ze het product in aantal of gewicht willen. Ze kunnen bijvoorbeeld drie appels aanschaffen in plaats van drie kilogram. “Met dat soort elementen zijn we in staat om de klant online een net zo prettige ervaring te bezorgen als in de winkel”, vindt Van Eerd.

De bestellingen kunnen bij drie soorten pick-up points worden afgehaald. Zo zijn er afhaalbalies in de winkels en drive-throughs naast bestaande vestigingen. Waar geen winkel in de buurt is, worden zogenoemde solo pick-up points geopend. Bij de laatste twee varianten hoeven klanten niet uit de auto te stappen, zegt Van Eerd. “Onze collega’s zetten de bestelling desgewenst direct in de kofferbak, terwijl de klant afrekent vanuit de autostoel.”

Deze week openen de eerste zes pick-up points in onder meer Tilburg, Raamsdonksveer en Utrecht. Dat aantal wordt de komende periode uitgebreid met enkele tientallen afhaalpunten door het hele land. “We kunnen zo snel zoveel afhaallocaties openen omdat we dit samen met onze ondernemers doen”, aldus Van Eerd. Daarnaast onderzoekt Jumbo de mogelijkheden van thuisbezorging, terwijl binnenkort een app volgt waarmee consumenten hun boodschappen online kunnen bestellen.

Reacties 1


Hans van Velden 8 nov, 19:04

Die Frits toch! Succes!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!