Super de Boer ook in hoger beroep teruggefloten

Super de Boer heeft beleggers te laat inzicht gegeven in het overnamebod van concurrent Jumbo. De supermarktketen had mogelijke handel met voorkennis kunnen vermijden, concludeert het gerechtshof.

Super de Boer maakte op 18 september 2009 bekend dat er een bod van Jumbo lag. Dat bod was twee weken daarvoor door de Veghelse supermarktketen ingediend. Die informatie had daarom uiterlijk op 10 september gedeeld moeten worden, vindt het hof.

De rechtbank in Utrecht oordeelde in 2011 al dat nietsvermoedende beleggers die hun aandelen verkochten een schadevergoeding moesten krijgen, maar stelde daarbij 11 september als begindatum. Het gerechtshof stelt nu dat beleggers die hun aandelen van 10 tot en met 17 september hebben verkocht zijn benadeeld. Gedurende die periode liep de aandelenkoers van Super de Boer zonder duidelijke reden met bijna 25 procent op naar 3,50 euro.

De rechtszaak was aangespannen door beleggersvereniging VEB. Die partij wil dat Super de Boer en Jumbo snel over de brug komen met een schadevergoeding. “Dat kan door de afhandeling van de schade collectief te regelen en deze vast te leggen in een schikking met de VEB.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends