'HEMA is er niet binnen een jaar bovenop'

HEMA is nog altijd niet hersteld van de reorganisatie die de winkelketen noodgedwongen heeft doorgevoerd. Dit jaar vielen 65 gedwongen ontslagen vanwege tegenvallende resultaten in 2013, terwijl ook 2014 ‘financieel gezien een moeilijk jaar is’. Dat zegt ceo Ronald van Zetten tegenover BNR.

HEMA kampt met hoge reorganisatie- en financieringskosten die terug te zien zijn in de resultaten van de winkelketen, zegt hij. Hoewel er dit jaar ook mensen zijn aangenomen, geldt 2014 voor hem als transitiejaar. “Je bent er niet in één jaar weer volledig bovenop.”

Nederland is dit jaar voor de detailhandel volgens Van Zetten opnieuw één van de slechtste landen van Europa. Daarentegen ziet de winkelketen ‘zeer winstgevende groei’ in Frankrijk, Spanje en Engeland. “Iedere winkel die we openen is winstgevend vanaf het eerste begin.”

De winkels dragen daarmee volgens hem bij aan de activiteiten in Nederland. Zo kunnen de prijzen in ons land daardoor verlaagd worden. Daarnaast introduceerde HEMA dit jaar een nieuw winkelconcept in al zijn Nederlandse vestigingen. “We zien dat we daarvan profiteren, dat klanten weer meer terugkomen en dat we meer klanten hebben dan vorig jaar.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!