BCC neemt concurrenten over

Elektronicaketen BCC neemt dertig winkels van Harense Smid, Mikro-Electro en It’s Electronics over. Daarvoor is maandag overeenstemming bereikt met moederconcern HiM Retail. Achttien winkels gaan verder als BCC, de rest wordt gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder dinsdag aan RetailNews.

Harense Smid werd vorig jaar zomer nog failliet verklaard, waarna het aan de zijde van Mikro-Elektro en It’s Electronics een doorstart maakte. Hoewel HiM Retail nog elf elektronicawinkels behoudt, verdwijnt de naam Harense Smid nu definitief uit het straatbeeld. Dat laat algemeen directeur Pascal Maire van BCC weten aan het Brabants Dagblad.

De winkels die BCC niet overneemt zijn te klein of overlappen met bestaande BCC-winkels. Vooral de filialen die tussen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam liggen vullen het bestaande winkelbestand van BCC goed aan, zegt Maire in het Algemeen Dagblad. “Het is voor ons een kans om te groeien in Nederland.”

Het Franse moederconcern Darty wil in ieder land waar het actief is tot de grootste twee spelers behoren. Door de overname is BCC volgens de algemeen directeur nu na Media Markt de grootste elektronicaketen van Nederland.

De koopovereenkomst is voorgelegd aan de ondernemingsraden van de retailers en wordt naar verwachting 1 februari 2015 afgerond. 150 tot 160 medewerkers gaan over van HiM Retail naar BCC, waaronder de werknemers van de achttien winkels die worden omgebouwd. Welk bedrag er met de overname gemoeid is wordt niet bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!